Een Cinewall is verkrijgbaar in twee standaard afmetingen. Maar wat als deze afmetingen niet de juiste zijn? Gelukkig leent de Cinewall zich uitstekend om de breedte en hoogte aan te passen naar uw wensen.

 

De Cinewall XS is standaard 192 x 120 cm (hoogte x breedte) en de Cinewall XL is 192 x 192 cm (hoogte x breedte). Echter is het eenvoudig om de breedte en hoogte van uw Cinewall aan te passen naar uw wensen.

 

Een Cinewall bestaat uit een basisset en een decoset. De basisset is het frame dat op de wand gemonteerd wordt. De decoset bestaat uit de panelen die in dat frame geschoven dienen te worden. Voor het aanpassen van de afmetingen van de Cinewall is het dus van belang dat beide sets aangepast worden.

 

Een Cinewall is in alle opzichten aan te passen, dat wil zeggen dat hij smaller en korter gemaakt kan worden. Maar ook breder of hoger is een optie. 

 

Zowel bij de basisset als de decoset ontvangt u een uitgebreide montagehandleiding. Voor het aanpassen van de afmeting van de Cinewall is het echter belangrijk dat u voor u zelf eerst bepaalt welke stappen in het montageproces aangepast moeten worden.

Cinewall smaller maken

Om de Cinewall in de breedte wat smaller te maken dan dat deze eigenlijk is, is het van belang dat bij het monteren van de basisset de afstand tussen de muurprofielen verkleind wordt. Er wordt aangeraden wel alle muurprofielen te gebruiken, om stevigheid van de Cinewall te handhaven.
Wanneer de basisset compleet op maat gemaakt is, zal ook de decoset aangepast moeten worden. De decoset bestaat uit een aantal middenpanelen, voorzien van een veer aan de ene zijde en een groef aan de andere zijde, en begin- en eindpanelen met elk maar aan één zijde een veer of groef. Indien de Cinewall een smaller gemaakt moet worden, kan het mogelijk zijn dat niet alle panelen nodig zijn. In dat geval kan er één of meerdere middenpanelen weg gelaten worden. Mocht dit niet de gewenste breedte opleveren, dan kunnen eventueel de buitenste panelen smaller gemaakt worden. Dit is eenvoudig te doen met een zaag. Houdt er hierbij rekening mee dat de begin- en eindpanelen aan beide zijdes minimaal 1 mm uit de lijst horen te steken.

Cinewall korter maken

Het korter maken van de Cinewall kan simpelweg door de muurprofielen in te korten op de gewenste hoogte. Daarvoor dient de kantlijst en bevestigingslijst ingekort te worden. De rest van de basisset kan volgens de handleiding gemonteerd worden. Voor de decoset geldt dat de panelen ook ingekort dienen te worden. Dat geldt voor zowel de middenpanelen als voor de begin- en eindpanelen. Er kan worden gekozen voor het inkorten van de panelen van slechts één rij. Echter raden wij u aan het in te korten deel te verdelen over alle drie de rijen. Dit betekent dat alle panelen ingekort dienen te worden. Dit is net wat meer werk, maar zorgt wel voor het mooiste resultaat.

Cinewall breder maken

Zoals vanzelfsprekend zijn voor het breder maken van een Cinewall niet één, maar twee Cinewalls nodig. De Cinewalls zijn eenvoudig naast elkaar te monteren. Het is belangrijk van te voren de breedte te bepalen. Voor het op maat maken van de twee wanden kan de uitleg van het smaller maken toegepast worden. Uiteraard horen de begin- en eind panelen enkel aan het begin of einde. Er dient altijd rekening mee gehouden te worden dat een dubbele Cinewall dus niet dezelfde breedte zal hebben als twee aparte Cinewalls. De aluminium profielen kunt u tegen elkaar aan monteren. Er zal een klein naadje ontstaan welke zo goed als onzichtbaar is.

Cinewall hoger maken

Hoewel het in de praktijk niet vaak zal gebeuren, is een Cinewall ook hoger te maken. Ook hiervoor geldt dat daar twee Cinewalls voor nodig zijn. Aangezien een Cinewall maar twee tussenprofielen bevat, zal een dubbele Cinewall uit maximaal 5 lagen bestaan (ongeveer 320 cm). Voor het op maat maken in de hoogte van twee wanden kan de uitleg van het korter maken worden toegepast. De afwerklijsten kunt u tegen elkaar aan monteren. Er zal een klein naadje te zien zijn, helaas is dit niet op een andere manier op te lossen.

 

Helaas is het niet mogelijk losse onderdelen uit de basisset of decoset te kopen. Toch kan het soms voorkomen dat wij losse materialen hebben liggen. Neem gerust contact met ons verkoopteam op, zodat wij kunnen zien wat wij voor u kunnen betekenen.